Ten gevolge van de pensionering van directeur Guy Van Tornout als directeur van IOK/IOK Afvalbeheer hebben de Raden van Bestuur van IOK en IOK Afvalbeheer beslist IOK en IOK Afvalbeheer vanaf 1 maart 2012 te laten leiden door eeen collegiaal directieteam.

Met dit managementmodel wordt de dagelijkse praktijk van vandaag bevestigd, wat meteen ook de beste garantie biedt om de beide organisaties, die vandaag goed functioneren, in een geest van continuïteit, verder te leiden.
Bij deze beslissing staat het behoud van de synergie tussen IOK en IOK Afvalbeheer voorop en wordt het principe van eenheid van leiding verenigd met de inhoudelijke operationele bevoegdheidsverdeling uitgaande van expertise. In organisaties, waarbij meerdere, uiteenlopende activiteitendomeinen naast elkaar moeten beheerd worden, is de complementaire inzet van verschillende expertises noodzakelijk om succesvol te blijven. De wereld wordt dag na dag complexer, zo ook voor IOK en IOK Afvalbeheer.
 
Het toekomstig directieteam kent de volgende samenstelling:
 
  1. Kris Vreys, huidig adjunct-directeur IOK, wordt directeur-voorzitter directieteam IOK/IOK Afvalbeheer
 
  1. Paul Macken, huidig adjunct-directeur IOK Afvalbeheer wordt aangesteld als directeur IOK Afvalbeheer en neemt de operationele leiding van de sectorafvalbeheer voor zijn rekening.
 
  1. Toon Otten, die nu algemeen secretaris is, wordt aangesteld als administratief directeur IOK/IOK Afvalbeheer. In deze functie wordt hij secretaris van de bestuursorganen en neemt hij de operationele leiding over de juridische en administratieve aangelegenheden van de verenigingen op zich, met inbegrip van de juridische adviesverlening aan de Kempense gemeentebesturen.
 
  1. Peter Wuyts, huidig algemeen diensthoofd, zal als directeur financiën en personeel IOK/IOK Afvalbeheer belast worden met de operationele leiding van het financieel en personeelsbeheer.
 
Dit directieteam, samen met diensthoofden, stafmedewerkers en alle andere medewerkers van IOK en IOK Afvalbeheer staan klaar om ook in de toekomst de Kempen, de Kempense gemeentebesturen en de Kempense bevolking te dienen en dit in uitvoering van de beleidsvisie en beslissingen van de verkozen bestuursorganen.